Luzes em Brasil – vervolg!

De opmerking van mijn vriend Pieterjan op het ter ziele gegane geentekortaaningenieurs.be bracht me er toe om wat meer research te gaan doen omtrent de zonnige verlichting die ik in mijn eerder artikel op deze site beschreef. En zie, wat blijkt? Ik moet patenten nemen op mijn ideeën! 🙂

Mijn idee was iets doen met glasfiber. Dat is iets waar ik al sinds de jaren ’80 ofzo mee rondloop, in feite sinds de eerste keer dat ik zo’n lamp als die hieronder gezien heb.

Lamp uit de jaren ’80.

Maar goed, eerst heb ik nog dit gevonden. In wezen hetzelfde als dat wat die Braziliaan uit mijn vorige post uitgevonden heeft, alleen ietwat technischer geavanceerd, en ook beter toepasbaar in koudere streken. De filmpjes spreken voor zichzelf. De reclame neem ik er graag bij.

Kort filmpje over het principe.

Ook in belgenland verkrijgbaar! Met getuigenis.

Het is overigens een prachtig systeem om dakkoepels te vervangen. Mensen die zo’n koepel hebben in een relatief kleine ruimte zullen wel weten dat het behoorlijk warm kan worden in de zomer met zo’n koepel. En zelfs de dubbel geîsoleerde versies zorgen voor heel wat warmteverlies in de winter (en dus hogere stookkosten, meer CO2, …).

Maar terug naar de glasvezeltoestand. Een wat langer filmpje dat zowel de principes als de toepassing illustreert. Het syteem is ontwikkeld door Dr. Duncan Earl, en hij heeft er een firma rond gebouwd.

De systemen bestaan dus, beste mensen. Doe er uw voordeel mee, en help intussen de natuur een handje!

Over Dr. D. U. Iveltje

Een ingenieur met brede interesse en behoorlijk wat ervaring. Mijn interesses behelzen onder meer wiskunde, fysica, creativiteit, geheugen, astronomie, talen, bier, wijn, onmogelijke figuren, architectuur, AI, multimedia, beeldbewerking, natuur, earthships & cob, ...
Dit bericht werd geplaatst in energie, milieu, oplossingen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Luzes em Brasil – vervolg!

  1. Pingback: Luzes em Brasil « Red Ons Leefmilieu!

  2. ik ken iemand die dit heeft, al jààààren; inderdaad schitterend licht dat binnenvalt, via een toch eigenlijk klein bolletje !

    😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.