Stoute groene jongetjes!

Het moest er van komen, natuurlijk. En het is er uiteindelijk ook van gekomen, bij monde van de – jammer genoeg welbekende – Sarah Palin. Wie de dame ooit een paar minuten bezig gezien heeft weet dat ze geen twee zinnen achtereen kan uitspreken zonder spiekbriefje. Het label “stupid and proud of it” is waarschijnlijk voor haar persoonlijk uitgevonden. En met wat wist ons aller Sarah ons nu weer te verblijden? Hou u vast aan uw bretellen: “De schuld van de olieramp ligt bij milieubeschermers”.

Om te beginnen, laten we het artikel van hln.be even citeren.

Sarah Palin kan het niet laten: in een berichtje op haar Facebook-pagina legt ze de schuld van de olieramp in de Golf van Mexico bij “extreme milieubeschermers”. Zij dringen volgens Palin te veel aan op strenge regels voor olieboringen op het land en daardoor moeten oliebedrijven in diepe stukken zee gaan boren.

“Het enige wat jullie doen is onze energie-ontwikkeling tegenhouden, wat de invloed van andere landen doet toenemen en ons minder veilig en welvarend maakt op een vuile planeet”, schrijft ze. “Boringen diep in zee genieten niet onze voorkeur, maar jullie protesten, processen en leugens over olieboringen op het land of vlak voor de kust maken het onmogelijk om op veilige plaatsen te boren. En dat moeten jullie nu toegeven. De tragische ramp in de Golf van Mexico is daar een bewijs van.”

Ons Sarah vergeet wel even te vermelden dat het grootste probleem hierbij was dat BP geen plan had als ’t misliep, en nog veel erger, zijn eigen veiligheidsprocedures straal negeerde. Het bewijs daarvan kunt u elders op deze site vinden. En op nog veel andere plaatsen. Maar waarschijnlijk zijn dat slechts details…

Nu, gegeven Sarah’s IQ, is het wellicht voor iedereen duidelijk dat ze dit niet zelf bedacht heeft. Als we dan ook nog eens in aanmerking nemen dat het niet de mensen van Greenpeace of Sea Sheperd zijn die haar campagne betaalden, denk ik niet dat we echt ver moeten zoeken wie precies die woorden in haar mond gelegd heeft. Mijn gokje is de olieindustrie.

Natuurlijk zit hier meer achter, de spindoctors van de olieindustrie hebben eindelijk de zondebok gevonden die ze al sinds het begin van deze ramp zochten. Het is dus de schuld van de groene jongens en meisjes. Want zonder hen moesten ze niet gaan boren op gevaarlijke plaatsen. Zonder hen moesten ze geen veiligheidsmaatregelen nemen, natuurlijk. Zonder die groenen waren er geen corrupte ambtenaren die niet alleen hun oogjes dichtknepen, maar ook hun oren en hun neus dichtstopten, en waarschijnlijk dikke handschoenen aantrokken voor ’t geval dat ze nog iets zouden kunnen voelen. Jaja, die groene jongens en meisjes hebben het gedaan.

En vergis u niet, beste mensen, het werkt. Er zijn effectief mensen die zich daar aan laten vangen. Ongeloofelijk maar waar. Kijk maar naar de commentaren op het artikel.

Als het klopt dat deze boring op die plaats werd gedaan omwille van te strenge regels, heeft ze een punt. Dat neemt echter niet weg dat de verantwoordelijkheid voor deze blunder bij BP ligt en het feit dat ze 2,5Milj liter van dat chemisch spul (corexit) hebben gebruikt is met niks goed te praten.

ik begin meer en meer van dat mens te houden. Ze gaat misschien wel iets te kort door de bocht hier, maar in se heeft ze overschot van gelijk, hoor

Ik geef het niet graag toe, maar ze heeft het hier bij het rechte eind.. Er zijn zware protesten geweest in de VS door milieuorganisaties die kustboringen verhinderden. . Hierdoor zijn oliemaatschappijen verplicht om op haast onmogelijke plaatsen te gaan boren. Dus voor 1x heeft ze wel gelijk..

Ik zeg het niet graag, maar nadenken is ook een kunst. Eéntje die lang niet iedereen onder de knie schijnt te hebben. Sarah is niet alleen. Zal ze wel blij mee zijn. Tenslotte is ze best op haar plaats tussen de rest van de kudde. Meuh!!!

Maar misschien, heel misschien is er een lichtpuntje. Er schijnt er ene wakker geworden te zijn. Zo lijkt het tenminste. Voor ’t zelfde geld is ’t natuurlijk show om de gemoederen te bedaren. We willen tenslotte geen olie op de golven gieten, nietwaar?

Zien wat ’t wordt. Als ’t nog de moeite is om te zien, tenminste…

Over Dr. D. U. Iveltje

Een ingenieur met brede interesse en behoorlijk wat ervaring. Mijn interesses behelzen onder meer wiskunde, fysica, creativiteit, geheugen, astronomie, talen, bier, wijn, onmogelijke figuren, architectuur, AI, multimedia, beeldbewerking, natuur, earthships & cob, ...
Dit bericht werd geplaatst in energie, milieu, vervuiling en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.