Exponentieel…

Sommigen weten het natuurlijk wel. Maar de meesten eigenlijk niet, vrees ik. Of toch niet waarom. Waarom kunnen we niet blijven doordoen zoals we bezig zijn? Dan doel ik voornamelijk op de economie, maar ook op andere zaken, zoals bijvoorbeeld bevolkingsgroei.

Veel mensen beseffen ook wel ergens dat politici zomaar wat aanmodderen, en in bepaalde gevallen hier en daar een extraatje krijgen om in een bepaalde richting te modderen. “Eigen zak eerst” en “na mij de zondvloed” zijn veel gedachte leuzen, als men onze “leiders” bezigziet. Het zijn natuurlijk ook maar mensen, en velen onder hen hebben misschien mooie diploma’s, vooral in de richtingen economie en rechten en dergelijke. Maar eenvoudig rekenen is aan hen voorbijgegaan… Rethoriek (vooral het holle soort), daar zijn ze wel goed in. Alleen jammer dat wetenschap geen kwestie van meningen is, maar van feiten. En hier hebben we dan een prof die een eenvoudige wiskundige relatie – en realiteit – haarfijn uitlegt. En aangeeft waarom we niet kunnen doordoen zoals we bezig zijn. Het is geen mening, geen rethoriek. Gewoon wat simpel telwerk.

U kun een video, van prof Al Bartlett met de uitleg hieronder zien. Het is engelstalig, maar zelfs met huis-, tuin- en keukenengels valt het best te volgen. En de vlaming spreekt toch engels, oder?

Over Dr. D. U. Iveltje

Een ingenieur met brede interesse en behoorlijk wat ervaring. Mijn interesses behelzen onder meer wiskunde, fysica, creativiteit, geheugen, astronomie, talen, bier, wijn, onmogelijke figuren, architectuur, AI, multimedia, beeldbewerking, natuur, earthships & cob, ...
Dit bericht werd geplaatst in mensen, milieu, oplossingen, overbevolking en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.