Bont is terug?

Bont is terug. Enfin, dat zeggen ze toch ieder jaar.Dus laat ik maar beginnen met de nieuwste scandinavische modecollecties te tonen. Beelden vers van de pers:

vossenbontkraagje in de maak

Uiteraard allemaal volledig ethisch. Zeker niet luisteren naar gevaarlijke gekken zoals ik of mensen die – samen met noorse reporters – bijna hun nek riskeren om beelden te maken van de abominabele omstandigheden waarin dieren worden gekweekt, gehouden en gedoodt voor de laatste nutteloze en verspillende fashiontrend.

Beelden zoals je hier kan vinden: recente beelden noorse bontindustrie tonen de harde en wrede werkelijkheid van onze oppervlakkige maatschappij.

Deze beelden zijn het product van een recent onderzoek uitgevoerd door twee noorse dierenorganisaties: dyrs frihet en dyre beskyttelsen

Meer info in het noors vind je hier: bont en dierenleed (Indien je geen noors begrijpt: gebruik google translate of lees mijn volgende posts waar ik de belangrijkste stukjes zal vertalen.)

Bont is zogenaamd terug ‘hot’. De bontindustrie heeft goed zijn best gedaan op het vlak van Public Relations: van designers in opleiding gratis bont geven voor hun taken en werkjes voor school tot het opzetten van geleide bezoeken aan kwekerijen om onze ‘leugens’ te ontkrachten. Spijtig dat niet iedereen doorheeft dat op voorhand geplande bezoeken geen representatief beeld geven, en zeker niet als het onderdeel is van een PR strategie, maar dit geheel ter zijde.

Het komt erop neer dat dit de zoveelste keer is in enkele jaren tijd dat de bontindustrie aan de kaak wordt gesteld binnen de scandinavische wereld (het mekka van de bontindustrie), en nu lijkt de politiek ook niet meer zo happig om deze mensen te blijven steunen (in noorwegen krijgen de kwekers blijkbaar staatssteun). Ik zal dan ook het nieuws opvolgen en hier regelmatig over bloggen. Te beginnen met de press releases van deze dierenorganisaties en de – soms – hallucinante reacties van de bontsector. Keep watching this blog: Rol.be en de dierenbevrijdingsblog zullen in de komende dagen en weken meer nieuws hierover brengen. Post per post!

Warning: bont fashionistas met een geweten kunnen problemen krijgen bij het zien en lezen van de realiteit.

Je kan deze post ook terugvinden op de dierenbevrijdingsblog

Dit bericht werd geplaatst in mensen, vegetarisme en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bont is terug?

  1. Pingback: Bont is terug? Deel 2 • Red Ons Leefmilieu!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.