Bont is terug? Deel 2

Zoals je in mijn vorige post over de bontindustrie op rol.be en de dierenbevrijdingsblog kon lezen komt de bontindustrie iedere dag meer en meer onder vuur. Paradoxaal genoeg zie je nu meer bont op straat (niet verwonderlijk als je bedenkt dat ze zelfs vossenbont verwerken in de jasjes van kleine kinderen).

De kritiek op de bontindustrie wordt echter meer en meer vanuit wetenschappelijk en politieke hoek gevindiceerd, en het wordt steeds moeilijker om de harde realiteit van de beelden te ontkennen. Dieren die worden gekweekt voor het mode – en luxeproduct bont lijden. En dan nog helemaal niet een ‘klein beetje’. Zoals jullie zelf kunnen zien op deze beelden: bont

Deze beelden (gemaakt door twee noorse dierenorganisaties) hebben een groot debat veroorzaakt in de scandinavische wereld. Dit is reeds het derde jaar op rij dat dezelfde gruwelijke wantoestanden aan het licht komen binnen de scandinavische bontsector. Een industrie die in scandinavië pocht over de beste dierenwelzijnsnormen.

Een samenvatting van het belangrijkste nieuws:

De generaal-secretaris van het dierenartsenverbond Hans Petter Bugge is na het zien van deze beelden van mening dat het beter zou zijn om de pelsbranche te verbieden.

Etter nye avsløringer i pelsdyrnæringen tar generalsekretæren i veterinærforeningen til orde for å forby hele næringen.

Na het zien van de nieuwe beelden uit de bontindustrie is de generaal-secretaris van de dierenartsenvereniging (Noorwegen) van mening dat het aan de orde is om deze industrie te verbieden

De NRK meldt op hun nieuwssite de release van de nieuwe beelden: link

Drøyt et år etter at landbruksministeren lovet å rydde opp i pelsdyrnæringen, har dyrevernere gjort nye opptak av skadde og syke dyr på 39 norske gårder. Bildene viser åpne sår, avrevne kroppsdeler og dyr som ikke blir tatt hånd om.

Slechts een jaar nadat de landbouwminister beloofde om orde op zaken te stellen in de bontsector (na aanleiding van een gelijkaardig schandaal trouwens) maakten dierenactivisten nieuwe beelden van gewonde en zieke dieren in 39 noorse bontboerderijen. Op de beelden kan je open wonden zien, afgerukte lichaamsdelen, …

NRK Dagsrevyen har også selv vært til stede ved en av farmene i Rogaland, som dyrevernerne besøkte. Også her ble det oppdaget dyr med store bittskader – og som ikke ble adskilt slik regelverket krever.

Hier meld NRK dat ze zelf ook terplaatse op onderzoek zijn geweest bij één van de bontkwekerijen en hier dezelfde schrijnende omstandigheden zagen.

Verder kunnen we ook nog de typisch hallucinante en populistische reactie zien van de bontindustrie. Deze is? De dierenactivisten zijn criminelen en de dieren maken het goed. Het zijn hooguit uitzonderingen… Dit zeggen ze uiteraard al sinds de jaren 80 toen activisten in grote schaal hun pijlen op deze wrede sector begonnen te richten.

Naar aanleiding van deze laatste beelden komt een politiek debat opgang, en worden de dierenactivisten uiteraard andermaal op slinkse wijze zwart gemaakt. Hierover meer in volgende blogs. Als afsluiter: Mia Gundersen (lokale beroemdheid blijkbaar) scheurt met haar blote handen haar bontjas in stukken na deze beelden gezien te hebben. Deden maar meer mensen dit.

Dit bericht werd geplaatst in vegetarisme en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.