Verbod op wilde dieren in circussen

Voor de verandering eens wat goed nieuws. In Engeland heeft het parlement zich voor een verbod op wilde dieren in circussen uitgesproken. Het lijkt mij wel buiten kijf te staan dat dit een grote stap vooruit is, aangezien wilde circusdieren reeds jaren een belangrijk gespreksonderwerp en strijdpunt zijn op het vlak van dierenwelzijn/dierenrechten. Er wordt dan ook al geruime tijd wereldwijd campagne gevoerd om dergelijke praktijken te verbieden.

Artikel HLN: verbod op wilde circusdieren

Volgens Het Laatste Nieuws heeft de Britse minister van landbouw (Jim Paice) reeds laten weten de motie van het parlement te willen respecteren en zullen de nodige voorbereidingen voor een verbod getroffen worden.

Laten we hopen dat dit zo is en dat Engeland een voorbeeld vormt op dit vlak voor het dierenwelzijn, maar als ik lees wat de regering allemaal heeft gedaan om dit verbod spaken in de wielen te steken…dan wordt ik minder optimistisch.

BBC: Parlementairen trotseren regering

MPs have defied the government and backed a ban on wild animals being used in circuses in England after a heated debate in Parliament.

Mark Pritchard says No 10 ‘threatened’ him over animal circus ban debate

Het is blijkbaar normaal om politici af te dreigen die zich het lot van dieren aantrekken. Het is toch een triestige wereld waar wij in leven, waar vastgeroeste gewoontes, geld en egoïsme (met of zonder gruwelijke gevolgen) belangrijker zijn dan ethiek, waarden en menselijkheid.

The RSPCA said the vote was a “massive step forward” for animal welfare and it “looked forward” to the ban becoming a reality.

Ik sluit mij aan bij de RSPCA en hoop dat het verbod op wilde dieren in het circus snel een realiteit wordt.

Dit bericht werd geplaatst in mensen, politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.