Vettige taksen…

Kort tussendoortje: Hongarije voert ‘hamburgertaks’ in!

Het parlement van Hongarije heeft ingestemd met het invoeren van een zogenoemde ‘hamburgertaks’ op voedingsmiddelen die als ongezond worden beschouwd. Dat is een van de maatregelen waarmee het land de overheidsfinanciën op orde probeert te krijgen.

De nieuwe belasting wordt geheven op voeding met hoge gehaltes suiker, zout en koolhydraten. Ook gaan consumenten meer betalen voor producten met meer dan 20 milligram cafeïne per 100 milligram. De nieuwe belastingmaatregel gaat in op 1 september.

Dat is natuurlijk een goeie zaak. Op die manier worden de mensen (hopelijk) wat bewuster omtrent wat ze in hun mond steken. En als dat gebeurt, dan zullen ze (hopelijk) ook gaan voor de meer gezonde alternatieven. Wat dan weer zou leiden tot een productie die aan de vraag beantwoordt.

Een daling van het suikergebruik zou veel mensen goed doen. Het zou ook de natuur goed doen. Minder behoefte aan farmaceutica – en dus minder productie – wegens minder ziektes. En minder behoefte aan suiker, en dus ook minder productie. Suikerproductie is namelijk niet zo milieuvriendelijk. En ook niet zo mensvriendelijk, uiteindelijk.

Misschien komen er op die manier nog zelf wat echt bewuste eters bij. Een mens mag dromen, nietwaar?

Over Dr. D. U. Iveltje

Een ingenieur met brede interesse en behoorlijk wat ervaring. Mijn interesses behelzen onder meer wiskunde, fysica, creativiteit, geheugen, astronomie, talen, bier, wijn, onmogelijke figuren, architectuur, AI, multimedia, beeldbewerking, natuur, earthships & cob, ...
Dit bericht werd geplaatst in mensen, overbevolking, vegetarisme en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.