Grienden afgeslacht na vertrek Sea Shepherd

Enkele weken terug schreef ik een blogpost over de wrede en moreel verwerpelijke massaslachting die jaarlijks duizend tot twee duizend grienden (een dolfijnensoort) het leven kost op de Faroereilanden. Sea Shepherd voerde hiertegen campagne en schuimde de kust van de eilandengroep af, samen met een cameraploeg (die hen volgt voor een reality reeks voor Animal Planet) om de eilandbewoners te betrappen tijdens het afslachten van deze majesteuze dieren. Je kan mijn vorige blogpost hier vinden.

Maar, zoals ik al verwacht had hielden ze zich koest tot Sea Shepherd en hun cameraploeg weg was. Om dan daarna de dieren andermaal in naam van hun traditie af te slachten. Valt ook te vermelden dat hun traditie er voor zorgt dat deze grienden wel tot 20 minuten kunnen lijden terwijl de zee letterlijk rood kleurt van het bloed.

Het Laatste Nieuws heeft er een goed artikel over geschreven: Tientallen grienden afgeslacht

Enkele quotes uit het artikel:

Twee maanden lang voerde Sea Shepherd campagne op en rond de Faroereilanden. Met succes: in juli en augustus vonden geen ‘grinds’ plaats, vorig jaar belandden in diezelfde periode 668 grienden in de diepvriezers

“Het zijn lafaards”, stelt Watson. “Ze doodden niet één griend tijdens onze aanwezigheid. Ze wachtten af, goed wetend dat we uiteindelijk zouden moeten vertrekken, en binnen de week gaven ze zich weer over aan hun barbaarse ritueel. Ik heb slechts één woord om die moordenaars te omschrijven: lafaards”.

Op de website van Sea Shepherd kan je meer info vinden over deze laatste slachting: Pilot whales

Approximately 50 to 100 defenseless pilot whales were driven into a fjord at Vestmanna in the Faeroe Islands around noon today where every adult male, female, and calf was barbarically massacred in an orgy of blood that stained the waters a deep scarlet.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.