Plant eens een boom of 100000…

In mijn onavolgbare gazet stond onlangs het volgende te lezen: Geniaal: drones planten 100.000 bomen per dag. En ik ga akkoord, ’t is geniaal! Het is een concept van de firma BioCarbon Engineering. Ik verwijs even naar het film uit de post van 2012, helemaal onderaan: Menselijk invloed op klimaat en omgeving. In die film praat cameraman John D. Liu over hoe het mogelijk is om praktisch totaal verwoeste ecosystemen weer te herstellen in een paar jaar, voornamelijk door bomen te planten (en die dan ook te laten groeien, zie de film). John praat er niet alleen over, hij toont ons ook zeer overtuigend beeldmateriaal!

Het principe van de vliegende bomenplanters is vrij eenvoudig. De drones van BioCarbon Engineering analyseren eerst het landschap en de bodem, en daarna wordt bepaald welke soorten bomen waar geplant worden. Vervolgens worden met een ander type drones de zaden geplant. Die worden in de bodem geïnjecteerd. Hieronder een korte film over hoe het werkt.

Erg simpel dus. Al zal de technologie erachter niet zo simpel wezen. Bedenk maar, 10 jaar geleden was iets dergelijks waarschijnlijk niet mogelijk, of in ieder geval niet zonder substantieel meer kosten!

Een idee: ze zouden een blimp of een ander soort luchtschip kunnen gebruiken, met daarop zonnepanelen voor het opladen van de drones en een extra voorraad zaden om de drones bij te vullen in echt ontoegankelijke gebieden, of gebieden die te groot zijn om in één keer te doen.

In ieder geval, dit opent ongekende mogelijkheden voor de restauratie van onze arme planeet. Af en toe zie ik toch nog een lichtpuntje 🙂

Over Dr. D. U. Iveltje

Een ingenieur met brede interesse en behoorlijk wat ervaring. Mijn interesses behelzen onder meer wiskunde, fysica, creativiteit, geheugen, astronomie, talen, bier, wijn, onmogelijke figuren, architectuur, AI, multimedia, beeldbewerking, natuur, earthships & cob, ...
Dit bericht werd geplaatst in mensen, milieu, oplossingen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Plant eens een boom of 100000…

  1. Pingback: Plant a tree or plant 100000 … – Just The Engineer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.