Omtrent

Deze site is al heel lang online, de domeinnaam “rol.be” dateert van in mei 2001 om precies te zijn. En daarvoor – sinds 1997 – was er al iets bij een gratis host dat dezelfde naam “rol” droeg (op tripod.com: meer bepaald rudytje.tripod.com). Op internet is dat dus een eeuwigheid. De naam is een acroniem van “Rudy OnLine”. Een paar jaar geleden wees iemand mij er op dat het net zo goed kon staan voor “Red Ons Leefmilieu”. En vandaar dus…

Het is denkelijk één van de weinige domeinnamen met slechts 3 letters die nog in privéhanden is. Erg makkelijk om te onthouden. Ik ben er dan ook nogal aan gehecht.

Helaas, de provider waarbij rol.be gehost was (Ageo BVBA, ook bekend als miniweb.be, met als bedrijfleider George Tsimopoulos) is op een bepaald moment – ergens halverwege 2016 – blijkbaar met de noorderzon verdwenen, en niets werkte nog. Er is nu een nieuwe reïncarnatie van rol.be, gratis en voor niets gehost op 000webhost.com (dus als je ook een gratis host wilt, klikken maar), maar dat is nu in het Engels te doen.

Na lange tijd offline (dank u, George van Ageo BVBA), heb ik besloten om, deels uit nostalgie, een back-up van de oorspronkelijke blog terug te zetten op de wordpress site. Ik ben ook wel van plan om hier af en toe nog iets bij te pennen.

Het is allemaal begonnen met een evenementenkalender, die er nog helaas ook niet meer is (andermaal met dank aan George van Ageo BVBA), die er in 2016, voor zijn verdwijning, al behoorlijk antiek uitzag. Daarna is er vanalles bijgekomen en ook weer verdwenen.

Dan is er het forum gekomen, dat een beperkt succes kende. Helaas, ook dat is verdwenen in de mist der tijd (juist, ja, weerom dank zij George).

Er stonden ook nog spelletjes op de site, kwestie van wat amusement te voorzien op tijd en stond. En hier en daar nog zo wat losse pagina’s, onder meer mijn kleurenkiezers (wie zoekt die vindt), die, als ik de statistieken bekeek, nog altijd behoorlijk wat bezoekers blijken aan te trekken. Overblijfselen uit een tijd dat ik nog een carrière als webdesigner ambieerde. Mijn ambities liggen intussen elders…

En nu is er dan ook het blog, wat u momenteel aan ’t bekijken bent.

Ahja, nog iets over mijn alter ego, Dr. D.U. Iveltje. Dat dateert van toen ik blogde voor het bloggen heette. Ik had dus een site bij die gratis host en daarop pleegde ik (voor het jaar 2000, stel u voor) stukjes te schrijven, in het engels dan. Er was toen natuurlijk nog geen bloggingsoftware, maar ik had zelf iets ineengeknoeid in PERL dat werkte met templates en platte tekstfiles. Behoorlijk goed gevonden, voor die tijd.
En mijn pseudoniem was toendertijd Dr. D. E. Vil (Desiré Eusebius Vil), vanwege de soms nogal zwartgallige en sarcastische inslag van mijn stukjes. We hebben het wat vernederlandst.

Veel plezier op de site. En laat vooral uw stem horen!