… Hypnos

Hypnos (ook gekend als One and Only Hypnos) is trots gastblogger op ROL.be. Jullie vragen zich misschien af wie/wat Hypnos is?

Wel, voor de mensen die hun geschiedenis kennen: Hypnos is niets meer of minder dan de Griekse god van de slaap, ook wel geschreven als Ὕπνος in het Grieks. De Romeinen noemden Hypnos Somnus in het Latijn. Hypnos leeft – zoals reeds duizenden jaren geleden beschreven in oude heilige teksten – in een duistere en extreem donkere grot waar de zon nooit schijnt of zal schijnen. De oude grieken plaatsten deze duistere heerser der slaap vaak in de buurt van Thanatos (de dood) in hun kunstwerken, wat de duistere grot nog duisterder doet lijken.

Hypnos spendeert zijn tijd met het leren van vreemde en obscure talen, het doorgronden van computers, science – fiction en fitness (anders verslappen zijn spieren van het slapen). Verder zit hij ook veel op het net (de grot waarin hij woont is erg modern).

Wat science – fiction betreft, kan hij vooral star-trek en stargate one smaken. Vooral de verhaallijn van star-trek spreekt hem wel aan, aangezien de goden daar ten minste nog respect afdwingen (zoals hij zelf dus, of kan jij zonder slaap?). Hier een voorbeeld van hoe goden dienen te heersen:

Zo hoort het dus. Misschien denkt u dat u nog nog niets wijzer geworden bent over Hypnos, dit kan nochtans vlug verholpen worden door een boek over Griekse mythen en sagen te halen in de bibliotheek. Of door gewoon eens goed te slapen deze nacht. Wees gerust…iedereen kent Hypnos en zijn trawanten (zoals Morpheus). Hypnos bezoekt iedereen iedere nacht. Maar hij is slim genoeg om iedere herinnering aan zijn persoon te wissen uit het geheugen… slaapwel!